Ποια μέθοδο εκτύπωσης να επιλέξω;

Η πιο οικονομική μέθοδος εκτύπωσης για 1 ή 2 χρώματα σε μικρές & μεγάλες ποσότητες ή για πολύχρωμες εκτυπώσεις σε μεγάλες ποσότητες.

Η μεταξοτυπία είναι η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιείτε για εκτύπωση, είναι μια οικονομική μέθοδος εκτύπωσης για 1 ή 2 χρώματα ενώ έχει υψηλότερο κόστος για τυπώματα τετραχρωμίας δηλαδή τυπώματα σε ποιότητα φωτογραφίας, γι’ αυτό και είναι προτιμότερο οι πολύ απαιτητικές εκτυπώσεις να γίνονται σε μεγάλες ποσότητες π.χ. 500 ή 1000τεμ. ώστε να επιμερίζεται το κόστος.
Για το συγκεκριμένο είδος εκτύπωσης θα χρειαστούμε το δημιουργικό σας σε μορφή .pdf

Τεχνική της μεταξοτυπίας

Στη μία πλευρά ενός πλαισίου (τελάρο) κολλάμε και τεντώνουμε καλά ένα πλέγμα από πολυεστερικές ίνες. Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στο πλέγμα μια φωτοευαίσθητη αλοιφή και την αφήνουμε να στεγνώσει με τη βοήθεια ζεστού αέρα. Δημιουργούμε το θέμα (λογότυπο, δημιουργικό) που θέλουμε να εκτυπώσουμε πάνω σε μία διάφανη επιφάνεια (διάφανο πλαστικό φιλμ, ρυζόχαρτο κ.τ.λ) Τοποθετούμε πάνω σε ισχυρό φως τη διαφάνεια με το θέμα μας και από πάνω το πλαίσιο. Στα σημεία που υπάρχει το θέμα το φως δεν φτάνει στη φωτοευαίσθητη αλοιφή ενώ στα σημεία που δεν υπάρχει η αλοιφή σκληραίνει. Πλένουμε το πλαίσιο και η αλοιφή που δεν πολυμερίστηκε και δεν έχει σκληρύνει ξεπλένεται αφήνοντας πάνω στο πλέγμα ένα αντίγραφο του θέματός μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε το πλαίσιο πάνω στην επιφάνεια που θέλουμε να εκτυπώσουμε απλώνουμε χρώμα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας πιέζουμε το χρώμα για να περάσει μέσα από τα τμήματα του πλέγματος που είναι ανοιχτά. Αν θέλουμε πολύχρωμη εκτύπωση για κάθε χρώμα χρησιμοποιούμε και διαφορετικό πλαίσιο ενώ για φωτογραφικές εκτυπώσεις χρησιμοποιούμε την τεχνική της τετραχρωμίας.

Χρησιμοποιείτε για εκτύπωση ανοιχτών χρωμάτων σε σκουρόχρωμα αντικείμενα π.χ. τύπωμα Λευκού χρώματος σε Μαύρη πάνινη τσάντα.

Η εκτύπωση θερμομεταφοράς γίνεται τυπώνοντας το δημιουργικό σας με την μέθοδο της μεταξοτυπίας σε ειδικά φύλλα τα οποία στην συνέχεια θερμομεταφέρονται στα αντικείμενα, με αυτή την μέθοδο πετυχαίνουμε τέλεια καλυπτικότητα των χρωμάτων με μεγάλη λεπτομέρεια στην εκτύπωση π.χ. πολύ λεπτές γραμμές ή πολύ μικρά γράμματα κτλ. Το κόστος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με την μεταξοτυπία γιατί περιλαμβάνει και ακόμη ένα στάδιο αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο.

Για το συγκεκριμένο είδος εκτύπωσης θα χρειαστούμε το δημιουργικό σας σε μορφή .pdf

Χρησιμοποιείτε για εκτύπωση πολύχρωμων (φωτογραφικών) δημιουργικών σε μικρές ποσότητες.

Μια ακόμη μέθοδος εκτύπωσης είναι η ψηφιακή, αυτή γίνεται σε ειδικά χαρτιά τα οποία στη συνέχεια θερμομεταφέρονται με την βοήθεια μια πρέσας στα διάφορα αντικείμενα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείτε όταν θέλουμε να τυπώσουμε πολύχρωμα (τετράχρωμα, φωτογραφικά) δημιουργικά σε μικρές ποσότητες αντικειμένων λόγω του αυξημένου κόστους, σε μεγάλες ποσότητες παραγγελίας 500 ή 1000τεμ. συμφέρει η εκτύπωση μεταξοτυπίας με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο.

Για το συγκεκριμένο είδος εκτύπωσης θα χρειαστούμε το δημιουργικό σας σε μορφή .png .jpeg. jpg

Ο καλύτερος τρόπος για να δούμε το χρώμα που θέλετε να τυπώσουμε είναι με την βοήθεια μιας χρωματικής βεντάλιας δηλαδή ενός καταλόγου με διαφορετικά χρώματα, ένας τέτοιος κατάλογος είναι της Pantone και μπορείτε να τον βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.pantone.com/color-finder

Διαλέξτε όποιο χρώμα σας αρέσει και δώστε μας τον κωδικό του π.χ. 580C εμείς στην συνέχεια θα δημιουργήσουμε το χρώμα που θέλετε και θα το τυπώσουμε στο αντικείμενο που επιλέξατε.